Zo maak je het beste biertje met Beerbase!

Redactie - 29 / Jan / 2020

Zo maak je het beste biertje met Beerbase!

Zelf een biertje maken met Beerbase is super makkelijk. Je moet alleen wel even weten wat de beste manier is. Hier vind je een stappenplan voor een perfect biertje!

Zelf bier maken met Beerbase is heel simpel. Je moet alleen wel even weten wat de beste manier is. Je moet namelijk met iets meer dingen rekening houden dan wanneer je met Sodastream siroop voor cola of sinas aan de haal gaat. De hoeveelheid koolzuur en de manier van inschenken is bij Beerbase iets belangrijker, aangezien je wel een perfect biertje wilt drinken. Daarom leggen we je hier in een aantal stappen uit hoe je het beste je biertje kunt maken. Lees je mee?

Beerbase Verpakking

Zelf Bier Maken met Beerbase

Ga je bier maken en wil je het beste resultaat? Lees dan aandachtig de instructies door. Volg de onderstaande stappen:

 1. Voorafgaand zorg je dat de pouch in de koelkast staat. De ideale temperatuur is 4 ℃.

 2. Haal de pouch met het bier dat je wilt maken uit de koelkast. Draai de dop van de pouch af en zet hem alvast klaar. Leg ook de dop van de fles alvast klaar.
 3. Tap met koud water uit de kraan de fles van je sodamaker vol tot aan het maatstreepje (840 ml) en sluit de fles aan op je sodamaker.

 4. Nu is het tijd om koolzuur toe te voegen aan het water. Je kunt zelf bepalen hoeveel koolzuur je in het bier wilt hebben door de knop vaker, langer of korter in te drukken. Sommige sodamakers hebben drie vooraf ingestelde standen. Probeer ze alle drie uit en kijk wat je het lekkerste vindt. Om je een idee te geven, geven we hier een ruwe indicatie van de hoeveelheid koolzuur.

  Voor Lager & IPA druk je drie keer (gedurende twee seconden) op de knop. Of je gebruikt het meest rechter knopje van je automatische sodamaker.

  Voor Hefe Weisse & Radler druk je twee keer (gedurende twee seconden) op de knop. Of je gebruikt het middelste knopje van je automatische sodamaker.

 5. Haal de fles van je sodamaker. Voordat je de Beerbase in de fles gaat schenken is het erg belangrijk dat je de fles zo schuin mogelijk houdt (het water valt er nét niet uit).

 6. Pak de pouch en schenk langzaam en voorzichtig de Beerbase in de sodastreamfles leeg. Zet de fles vervolgens weer voorzichtig rechtop en pers het laatste beetje Beerbase uit de pouch in de fles.

 7. Sluit de fles nu onmiddellijk door de dop erop te draaien. Draai vervolgens voorzichtig de fles een paar keer om, totdat de Beerbase zich volledig heeft vermengd met het water.

 8. Zet nu de fles met de gemengde Beerbase minstens twee uur in de koelkast. Na een dag smaakt Beerbase het beste.

 9. Open de fles en schenk het bier in een glas. Klaar is je biertje!

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »